gallery/animated-cuba-flag

  (Imunitet)

(Celulit)

(Rast kose)

(Psorijaza)

(Vitiligo)

Kubanski preparati na Balkanu

+381 64 4745571

 

gallery/viber whatsapp 2

Pogledaje u nastavku ili na meniju na vrhu strane ostale kubanske preparate u našoj ponudi. Ako Vam je potreban neki drugi kubanski proizvod, obratite nam se preko forme na strani "NARUČITE"

 Najnovije:

CREMA DERMOTROFICA – Krema za bore na bazi ljudske placente.  

SASTAV: Prećišćeni ekstrakt ljudske placente.

UPOTREBA: Jednom dnevno, pre spavanja naneti na čistu kožu vrata, ruku ili oko očiju.

PAKOVANJE: Staklena bočica 50ml

PROIZVOĐAČ: Centro de Histoterapia Placentaria, Havana, Cuba

gallery/dermotrofica 1

VIDATOX

 

Kapi izolovane iz otrova plave škorpije

Kubanski preparati u našoj ponudi

gallery/vidatox 2
gallery/screenshot_2017-04-08-03-36-33-1
gallery/vimang

PILOtrofina

 

Losion i šampon na bazi placente

VIMANG

 

Koncentrat ekstrakta drveta Mango

Melagenina je najstariji i najpoznatiji proizvod Centra.  Lek za Vitiligo od 1980. godine

OPIS: Melagenina Plus (Melagenina + kalcijum hlorid) je alkoholni ekstrakt ljudske placente, farmaceutski proizvod koji ima svojstvo povećanja reprodukcije melanocita i proizvodnju Melanina. 

DOZIRANJE: Vitiligo se može pogrešno dijagnostikovati kod obolelih od albinizma, gljivičnih infekcija, infekcije Mal de Pinto i drugih poremećaja imunosistema koji se manifestuju belim pegama na koži. Takođe, efikasnost tretmana zavisi od uzrasta i rase pacijenta, trajanja oboljenja, delova tela koji su oboleli kao i pravilne aplikacije. Iz tog razloga se preporučuje da doziranje i način primene odredi kvalifikovani lekar specijalista.  

PAKOVANJE: Amber staklena boca 235 ml.

SASTAV: Frakcija ljudskog Lipoproteina iz placente u alkoholnom rastvoru (890 stepeni) i CaC12.

PROIZVOĐAČ: Centro de Histoterapia Placentaria, Havana, Cuba.

Za više informacija molimo obratite nam se na email kubanskipreparatigmail.com, tel +381644745571 (poziv, SMS, Viber, Whatsapp) ili preko forme za naručivanje. 

MELAGENINA plus - tonik za Vitiligo

gallery/20170408_022446-1

CORIODERMINA

 

Jedini pravi lek za psorijazu. Gel na bazi ljudske placente...

gallery/melagenina-plus_02-01

HUMECTANTE

 

Krema protiiv celulita dobijena iz placente

gallery/db3d3a7663f421633475ed9a8da27eed

CORIODERMINA

 

Gel za psorijazu dobijen iz placente. 

Centro de Histoterapia Placentaria

 

Istorija Centra

U 1970-tim Kuba, kroz trgovinski sporazum, izvozi francuskoj MERIUKS Laboratories 40 tona ljudske placente godišnje. Istovremeno, dr Carlos Miyares Cao, specijalista Ginecobstetrics i profesor farmakologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Havani otkriva supstancu koja stimuliše aktivnosti pigmentacije kože tokom proučavanja metabolizma placente održavane u životu u laboratorijskim uslovima.

Uspešna upotreba ove supstance na Kubi u tretmanu dermatoloških oboljenja poznatog kao Vitiligo zaustavila je izvoz placente u Francusku 80-82. godine, kada je Nacionalna farmaceutska industrija počela proizvodnju novog leka pod imenom Melagenina za distribuciju u apotekama uz recept.

U 1985. osnovan je prvi međunarodni Centar za brigu o pacijentima obolelim od Vitiliga u centralnoj klinici "Cira Garcia" u Havani pod nadzorom samog dr Carlos Miyares Cao. Priliv pacijenata iz zemalja u blizini Kube ( Meksiko, Venecuela, Kolumbija, itd) doveo je do uspostavljanja prvog sistema zdravstvenog turizma kroz kompaniju CUBATUR.

1986. godine, kao rezultat reakcije svetske farmako-mafije i njihovog odbacivanja uspeha nove kubanske metode za lečenje Vitiliga lekom dobijenim iz ljudske placente, Državni savet je osnovao Centro de Histoterapia Placentaria pod upravom  dr Carlos Miyares Cao sa ciljem proširenja ovog istraživanja.

Godine 1987. bilo je neophodno da se uspostavi nacionalna i međunarodna Klinička služba pri centru zbog povećanja broja pacijenata obolelih od  Vitiliga koji su tražili negu na Kubi ovim novim lekom -  preko100 pacijenata mesečno iz više od 90 zemalja, kao i samih građana Kube. Od 1988. do 1991. Centri za zbrinjavanje ovih pacijenata počeli su da se osnivaju i u drugim zemljama, čime počinje izvoz Melagenine. Medicinsko osoblje tih centara prošlo je obuku u Centro de Histoterapia Placentaria kako bi se osiguralo da primena ove metode postiže istu efikasnost kao na Kubi.

Tako su formirani centri na Kanarskim ostrvima (Španija), Republika San Marino, Madrid, (Španija); Brazil; Bogota (Kolumbija); Meksiko Siti, Meksiko; Lima )Peru); Nikaragva; Savior; Entre Rios (Argentina); Kijev, Ukrajina; Moskva i Petrograd je (Rusija); Kirgistan, Kasajastan; Riga, Latvija; Nigerija, (Afrika). U ovoj fazi, osnovano je 30 udruženja obolelih od Vitiliga pod nazivom Udruženja Prijatelja Protiv Vitiliga, koji su tražili uvođenje kubanske medicine u svojim zemljama.

Od 1992. do 1994. Kubanska vlada je ocenila da je potrebno izgraditi fabriku za proizvodnju raznih lekova dobijenih iz ljudske placente, ne samo Melagenine, jer je istraživanje koje je razvio dr Carlos Miyares Cao sa svojim timom u Centru proizveo lekove za druge bolesti i liniju kozmetike koja sa velikom delotvornošću usporava starenje ćelija.

Pregled novih otkrića po godinama

1970-80
Melagenine (za lečenje vitiliga)
Coriodermina (za lečenje psorijaze)
Piloactive Losion (za tretman Alopecie i rast kose)

1980-90
Thromboplastin (reagens za dijagnozu poremećaja zgrušavanja krvi)
Dijetetski suplement (osteoporoza-anemija)

1980-94
Melagenina plus (optimizacija Vitiligo tretmana)
Enteral Feeding (intenzivna nega)
Plućna surfakcija (neonatologija)
Placental Lactogen (obstetrics)
Kozmetika

1980-90
Šampon (Chammpu de Placenta)
Kožna Bioaktivna Krema (dermotrophic)
Kožni Bioaktivni gel
Epiderma Photoprotector gel

1990-94
Amniotička Kolagen krema
Balzam za kosu
Tonik za lice
Mleko za čišćenje
Bioaktivni Sapun za kožu
 

Pre izgradnje postrojenja Centra, ovi proizvodi se izrađuju na sledeći način: Melagenina, Piloactive losion i Šampon od placente u objektima u farmaceutskoj industriji, ali odvojeni od procesa obrade, pakovanja i kontrole kvaliteta, što je onemogućavalo masovnu proizvodnju. Coriodermina i drugi proizvodi su pravljeni u istraživačkom prostoru Centra u boljim tehnološkim uslovima, ali sa malo proizvodnih kapaciteta. Na ovaj način, bilo je sve teže zadovoljiti rastuću domaću i međunarodnu potražnju za proizvodina od placente.


Ova situacija dovela je do potrebe za modernom fabrikom visokih proizvodnih kapaciteta. Izgradnja takve fabrike započela je 1991. godine u oblasti La Lisa u blizini grada Valle Grande. Projektom se direktno bavio Direktorat za investicije Državnog Saveta. Izgradnja je trajala 4 godine, investicija obuhvata 26.000 kvadratnih metara i sastoji se uglavnom od dve paralelne zgrade.U glavnoj zgradi smeštena je oprema za skladištenje i odmrzavanje posteljica prikupljenih u porodilištima u zemlji. Tu je takođe i oprema za ekstrakciju i bioprocesiranje derivata placente ranije pomenutih, kao i za njihovo pakovanje i skladištenje za dalju distribuciju u zemlji ili za izvoz. U drugoj zgradi nalaze se laboratorije za kontrolu kvaliteta, kao i za hemijsku, biološku i mikrobiološku kontrolu. Zaposleno je 170 radnika sa maksimalnim kapacitetom od 3000 boca na sat.

 

 

gallery/logo centra